Tuesday, April 5, 2011

Suasana Final ADIK-ADIKKU, PART 1...

Assalamualaikum.... semoga sahabat2 yg membaca blog ini, sihat2 belaka... ^_^, kebelakangan ni, ramai yang post mengenai final adik-adikku. Ana sebagai fasi adik-adik, ingin juga berkongsi serba sedikit pengalaman menjadi fasi kepada adik-adik kita yang hebat ni..











Nak jadi orang hebat,
mesti berkawan, bergaul dengan orang yang hebat,
nak jadi manusia hebat,
mesti lah berguru dengan manusia teeeeeerHEBAT..
Nabi Muhammad s.a.w...



Adik2 kita sebenarnya, sebelum hari final berlatih dengan gigih, sampai lewat malam,.. kesian kat adik2 ni, tapi nak buat macam mana... we must "PRACTISE" to be "PERFECT"... Pagi hari final, ana sebenarnya ad plan special untuk adik-adik lelaki lah... adik2 perempuan kakak fasi diaorg dah belanja dominos, xajak plak tuh, hu3.. ^_^, tp kami fasi2 dah berpakat belanja adik-adik lelaki & perempuan makan KFC... tapi terlupa snap gambar adik2.. hi3... Di pagi hari final, like usual, adik2 kita kena bangun awal untuk solat sunat tahajud, tp ada juga yang xsolat sunat.. ish, nak wat cam mana, nak bagi adik2 ni, bersemangat dalam mencari cinta ilahi....

<salah satu tips: untuk membuatkan anak2 menjadi seorg yang baik & soleh, ikut cakap kedua org tua, sebagai ibubapa mesti mengajar anak2 solat malam, biasakan anak2 dgn solat malam.. tips dr seorg ustazah> hmm.. cara ni memang berkesan, alhamdulillah, adik2 masih lagi ikut nasihat...










Adik-adik lelaki makan kek, sampai hancuq, hu3, tp xhabis, jg... bagi dekat adik2 perempuan... the best moment, n some nice memory with them.. Adik munir, amir, ammar, zaid, najmi, zakiy, isma, & salam, xlupa kepada adik amin, peserta musim 1, all the best for all of U...


Insyaallah, nantikan PART 2... ^_^
try to "keep on writing",..
hafiz, langit biru -5:53p.m 5/5/11

1 comment:

  1. kakak fasi belanja DOMINOS??? Ye ke?? bestnya....

    ReplyDelete